Selasa, Mei 13, 2008

Penghibur Di Kala Sedang Berduka.......

Salam semua.... Cuti baru ni aku balik jugak ke kampung. Rindu punya pasal kat 2 hero kecik aku. Sampai kat Kelantan pukul 6 pagi. Dua-dua hero tengah tido. Tak tergamak nak usik diorang yang tengah sedap tido. Aku tido je kat sebelah diorang. Sedar-sedar dah pukul 9 sebabnya terasa ada orang naik atas badan pastu terasa plak ada orang cium aku waktu aku tengah tido. Buka je mata, angah ada dok atas aku dan along plak dok tengah cium aku yang tengah tido. Terharu rasa bila tengok kasih sayang anak-anak pada aku. Walaupun jarang jumpa diorang tapi kasih antara kami tak pernah luntur. Mungkin diorang faham kenapa aku dan diorang berjauhan antara 1 sama lain.

Hari Sabtu tu seharian melayan kerenah 2 beradik ni. Walaupun badan letih sebab mengharungi perjalanan tanpa henti selama 7 jam tapi tak terasa keletihan tu bila tengok keletah 2 si kecik ni. 2 beradik ni langsung taknak berenggang. Mana aku pegi adalah diorang kat situ. Angah makin MONTEL dan berat. Lenguh tangan bila dukung dia. Sekarang dah pandai nak suruh orang dukung dia. Yang paling best balik kali ni bila dengar si Angah panggil PAPA. Halus je suara bila panggil aku. Dah nak bercakap si Angah ni rupanya.....

Along plak suka makan. Sebiji cam mama dia. Suka makan tapi badan tak mau besar. Cikeding je anak aku sorang ni. Manja usah citelah. Sikit-sikit cari aku. Nak hisap susu pun nak baring atas riba aku. Sampaikan dok dalam kete pun nak duduk atas riba papa dia. Dahlah nak drive dia nak pegang stereng jugak. Emmm.. layankan jelah kerenah diorang ni. Bukan aku ada sapapun lagi. Hanya diorang jelah penghibur dan permata hati aku untuk selama-lamanya. Balik kali ni aku tak boleh nak abadikan gambar diorang sebab kamera aku masih belum dibaiki.

Aku balik KL ari ahad selepas selesai bawa Along pegi Speech Therapy kat Hospital Kota Bharu. Masa aku balik Along tido tapi Angah jaga. Angah jelah yang menghantar aku pulang. Terkelip-kelip mata bila tengok aku balik. Berat hati nak tinggalkan diorang hanya Tuhan yang tahu. TAPI disebabkan aku kena cari sesuap nasi untuk diorang kita terpaksa berpisah buat sementara. I'allah andai panjang umur PAPA kita jumpa lagi bulan depan. Cayang Along dan Angah......

0 Juri Propesional:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.