Rabu, Julai 01, 2009

Saya Sayang Awek Saya

Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body awek saya....
Cantik betol...


Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya....
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia....
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami.....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

10 Juri Propesional:

a kl citizen berkata...

salam

best la puisi ni.. boleh copy? nak gantung dalam kelas...

Fadh berkata...

sayangkan ALLAH lebih utama.

AuraFIza berkata...

susah nak cari pasangan yg camtu skang..

zai berkata...

Salam...
Entri ni mmg sesuai hadiahkan buat orang yang bercinta agar tak mudah lupa daratan dan ambil kesempatan atas nama CINTA...

Webmaster berkata...

Salam....
Akak cikgu,
1st sekali, siapa nama akak yer??? Akak copy je artikel dalam ni. Tak perlu minta izin sebab tujuan asal untuk sampai menyampai antara satu sama lain.

Fadh,
Itu sudah semestinya. Itu yang paling utama pun dalam hidup ni.

Fiza,
Memang susah. Tapi I'allah, masih ada lagi. Kalau dah takde itu tanda bahaya. Mungkin tak lama lagi kiamat.

Kak Zai,
Sangat sesuai. So apa lagi.. Jomlah copy banyak2. Pastu kita pass kat budak-budak yang tengah dok deting kat KLCC.. hehehheh

tyuyu berkata...

power la bro..tak pernah terpikir nk wat pesanan dlm bntuk karya cm tu..izinkan owg copy then letak kat owg nyer forum..
two tumbs up..tq bro...

Dida... berkata...

err.. ni nak tanya ni.. puisi ni tuk awek ke bini?? ada awek baru ke?? ngeeeee...

Oitt.. dlm senyap2.. ada sebut nama dkt CB tu yekk.. patut la saya tersedak sedak.... xpe2.... boleh je nak mintak ajor.... tp nak maintain kan blog tu supaya terus hidup tu yg payah tu.. ada 2-3 org mmber2 dia kat sini blog dah bersawang x berupdate.. takut nnti dia kalau ada blog pun camtu gak... apa2 pon.. tumpang hepi sbb korang dpt smbungkan silaturrahim semula...

Webmaster berkata...

Uiksss... Lame senyap?? Nape? Ingat dah dapat tiket dari Roy balik malaysia. Puisi tu untuk semua orang yang tengah dok lamun cintan cintun.. aahhhaakkksss...

Errrkkk... mesti dia baca CB ni.. hahhaha... Memang pun selit2 nama Dida kat situ. Tapi bab mantain tu mmg payahlah. Bukan bersawang lagi. Dah berkulat blog geng2 dia. Lama gile tak update. Apa-apa pun banyak-banyak terima kasih pada Dida sebab sampaikan pesanan saya pada Roy. Nanti dan balik keje kat Mesia saya belanja Dida ngan hubby makan k. Kalo rase nak cepat kena banjer Dida boleh paw Roy kat sana. Ehh2.. tak boleh2.. Nnt balik raye dia claim ngan saya plak.. ngeeee....

Don Balon berkata...

Bravo echanc..
cantik di dunia..
tak semesti cantik di akhirat.. :)

Dida... berkata...

Tak payah mintak dia belanja... dia mmg rajin belanja member2 dia.. pemurah tu... untung sapa kawan dgn dia..

apa lagi.. nnti bila dia balik kampung.. mintak dia open table.. confirm x tolak punya... murah rezeki dia tu... kawin je x lagi.. ahaks... cari kan la satu tuk dia kat kampung tu... eheheh... memandai je saya ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.