Isnin, Julai 13, 2009

Subuh Yang Terakhir

Dah lama tak update blog. Pagi tadi masa datang keje aku dengar lagu ni kat radio. Agak menyentuh hati. Hargailah semua yang ada disekeliling kita. Kita tak tahu bile ajal akan tiba. Entah esok, entah lusa dia atau kita yang akan pergi dulu.


Bilakah kali yang terakhir kau ucapkan sayang

Pada insan yang setia berkongsi susah dan senang
Luahkan isi hati, andainya sudah ditakdir
Tadi subuh yang terakhir

Bila berdekatan kadangnya makin kita leka
Bila berjauhan barulah merindu di dada
Selagi berkesempatan ucapkan terima kasih
Andai esok takkan hadir

Tika terkasar bahasa mungkin ada yang terasa
Tapi tak kedengaran rintihan kerna sayangkan dirimu
Namun di hati mampukah dilupakan
Rayulah kemaafan
Jangan sebelum nyawa dipulangkan

Bilakah kali yang terakhir kau kucupi pipi
Ayah bonda yang tak mungkin kau terbalas budi
Tunjukkanlah syukurmu bertuahnya kau dilahir
Andai esok takkan hadir

Tika terkasar bahasa mungkin ada yang terasa
Tapi tak kedengaran rintihan kerna sayangkan dirimu
Namun di hati mampukah dilupakan
Rayulah kemaafan
Jangan sebelum nyawa dipulangkan

Lihatlah saja isterimu berkorban separuh nyawa
Demi menjamin kebahagian anak dan suami tercinta
Buktikanlah padanya pilihan jodohmu tepat
Sebelum semua terlewat

Lafazkan rasa cinta...
andainya sudah ditakdir
Tadi subuh yang terakhir

6 Juri Propesional:

a kl citizen berkata...

sham...
nak balas komen sham dlm blog akak, kat sini... bole?

pasal budak cacat yang tak cacat tu...

sampai begitu sekali ya, nak menipu...

tapi, rasanya kalau dia gi kat akak pun, memang akak dah kena tipu....nasib baik...

lagu dalm ntri ni memang favourite...

Webmaster berkata...

Akak,
Memang pun. Saya mula tu mmg dh tertipu tapi tak bagi sebab takde duit. Smp skang ni kalo ke JB then jumpa pakcik teksi tu mesti dia tanyer saya ingat ke tak peristiwa tu. Tapi bila ingat balik memang kelakar sebab tergelak tengok org yang pada mulanya cacat tapi bile kena terajang terus lari macam lipas kudung....

AuraFIza berkata...

tu lagu ape ek?
sape nyanyi?
nk denga gak..
lirik best..

zai berkata...

Harap2 subuh besok...masih bernyawa lagi.., takut benar nak menempuh kematian ni..sedangkan nabi pun sakitnya sewaktu diambil nyawa terasa macam dicincang sebanyak 700 kali dgn pedang mcmmnlah kita pula nanti..

Webmaster berkata...

Fiza,
Lagu tu lagu Rabbani. Tajuknyer Subuh Yang Terakhir. Kalo nak lagunya Fiza bagi email add. Nanti saya email lagunya.

Kak Zai,
Betullah kak. Camne yer nnt kita rase kalo sampai masa tu. Mesti dahsyat kan sakaratul maut tu.

Dida... berkata...

Echam..

nak gak lagu tu.. saya tak pernah dengar.. nnti email ye... saya tertarik dgn lirik lagu ni...

Thanks for sharing...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.