Isnin, Ogos 17, 2009

Kenangan Zaman Sekolah

Dulu banyak jual kat kantin sekolah. Skang ni ada susah sikit nak jumpa....




Sagun



RM2.00 beb sebekas skang ni



Air Botol Ais Krim Soda



Air oren



Dulu nak bukak penutup dengan gigi je... hehehhe



Dulu jual kat India (Setelah ditapis) Botol rm0.05... Murah nak mampus........

15 Juri Propesional:

relevan berkata...

Air lemonade dan beskut geben top masa kawan sekoloh dulu..ada yang panggil air oren Mentakab..

ZOOL@TOD berkata...

Dulu sagun ni 10 sen je. Makan tak boleh cakap nati bersembur habis. Kalau tersedak, pehhhh perit beb....

Dida... berkata...

Salam..

sagun dulu mana pakai botol.. gulung pakai kertas atau bubuh dlm plastik aiskrim malaysia... tersedak2 kalau makan.. tp x serik.. nak makan lagi...

hai berkata...

sagun tu..budak2 suka makan sambil bercakap..sesaje nak bagi bersembor!

maiyah berkata...

salam.. yelah.. ingat dulu sagun jual dalam plastik atau gulung, skrg anak gi sklh kene bawak duit lebih kalo tak nanti tak cukup

Webmaster@Echam berkata...

Abg syed,
Nape smp jadi air oren mentakab tu???

Zool,
Hahhahha.. memang perit pun kalo tersedak. Berair biji mata...

Dida,
Betul tu. Dulu saya makan kat dalam plastik ais krim je. Perghhhh.... Sedap2...

Kak Hai,
Koi sama dulu. Buat2 je sembor tu...

Kak Maiyah,
Betul tu kak. Dulu murah je Sagun ni.

al-mankaraqi berkata...

Salam ziarah,

Al-Mankaraqi

almankaraqi.blogspot.com

Don Balon berkata...

eCHANC..
TOKLEH KOI LUPA..
SAGUN..........!!!
sampei ada budok pompuan (anok tok ayoh kuikui) digelar minah sagun di SKKG2 dulu.. dia tua setaun dari koi...
kuikui

zai berkata...

salam echam..

Baru minggu lepaih kak zai beli sagon ingat nak makan utk sendirila tak taula plak budak2 kat umah pun suka..berebut2 anak2 minta nak makan sampai tersedak2..last2 mak diaorang dapat mkn balance2 baki sagon kat plastik tu jer..

hmm..kesian tak dengar cite kak zai nie ?? hukhukhuk

zai berkata...

salam echam..

Baru minggu lepaih kak zai beli sagon ingat nak makan utk sendirila tak taula plak budak2 kat umah pun suka..berebut2 anak2 minta nak makan sampai tersedak2..last2 mak diaorang dapat mkn balance2 baki sagon kat plastik tu jer..

hmm..kesian tak dengar cite kak zai nie ?? hukhukhuk

Webmaster@Echam berkata...

AlMankaraqi,
Koi dh follow blog aok doh cuma koi minta maaf je sebab tak berkesempatan mejenguk kesana. I'allah pasni koi ke sana.

Don,
Anok tok ayoh gelanggi 4 ke wehhh.. Mau nak lupa kalo bab sagun ni....

Kak Zai,
Alahai.. kesiannyer.. Jangan kata anak kak zai, saya sendiri pun suka sagun. Baru ni beli 1 je. Ingat MEM tak suka tapi rupanya dia pun berebut jugak nak mkn. Pasni kalo jumpa lagi 10 saya beli....

abu muaz berkata...

Salam. Ehhhh.... wat ingatkan kenangan lama pula ni. Air lemonade tu waktu saya sekolah harga dia 20 sen je sebotol.

Kita tak mainla pepsi-pepsi, cocacola, ...... duit belanja pun cukup-cukup makan je waktu tu.

MuMMy 2 Haqq berkata...

kalo gigi aok standard A bole le aok kopak pakai gigi penutup botol tu! hauhuahua..

Saliza berkata...

Bapok canggih dah bekas sagun ni sekarang yek? Padan la regenya RM2..

Don Balon berkata...

Tok ayoh blok C la weh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.