Rabu, Ogos 19, 2009

Minta CUTI....



Artikel ni aku copy kat blog alimaz

Bos...sayer nak mintak cuti boleh boss??

Soalan biase bos dengar ...tapi pekerja memang tak biase kalau bos die jawab macam ni..

ko nak cuti?..ko dengar sini..setahun ade 365 hari untuk berkerja....ada 52 minggu setahun yang ade cuti hari minggu 2 hari setiap minggu...tinggal 261 hari untuk berkerja...lepas tu ko ade 16 jam mase selepas berkerja bersamaan denga 170 hari..so tinggal 91 hari untuk berkerja...ko g minum petang time keje selama 30 minit bersamaan 23 hari setaun..tinggal hanya 68 hari untuk berkerja. Dengan 1 jam makan tengahari ko telah gune sebanyak 46 hari setaun...tinggal 22 hari untuk berkerja..Pastu selalunya ko amik mc 2 hari setaun so tinggal 20 hari untuk berkerja..Kita ada cuti am 7 hari so hari untuk berkerja tinggal 13 hari..Syarikat ini dengan BAIK HATI bagi 12 hari cuti tuk pekerja die so ade lagi SATU hari jer untuk berkerja ..ko nak amik cuti LAGI....

7 Juri Propesional:

endiem berkata...

cerdik.. bos aok tu.

Don Balon berkata...

salah cara kira tu..
30 mins kali la hari yang kerja je..
kuikui

zetty berkata...

klu mcm nie laa jwpn bos2 kat luar tue....mmang xdpt cuti laa jwb yerrr..huhuuhu

a kl citizen berkata...

kejamnya bos ni...

relevan berkata...

Jangan lupa wehh Echam..aok Cuti hari isnin ni kan?..agok2 nak mgetea kat mana hari tu weh?..

MuMMy 2 Haqq berkata...

wahahahahaa!

Webmaster@Echam berkata...

Endiem,
Sangat cerdik. Kalo tak cerdik takdelah jadi bos... hehheh

Don,
bukan koi yang salah kira. Bos yg salah tu...

Zetty,
Hutang awak saya tak jawab lg lah.. hikhikhik....

Akak KL,
Hehhehe.. barulah nama bos...

Abg Syed,
Loh aok... janganlah cite kat sini. Kantoi ler nnt nak ngetea bulan pose... hahhahah

Rina,
Gelak slow sikit. Kurus kang... hahahhaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.