Khamis, September 10, 2009

BANGSA PRIMITIF!!!!! TAKDE TAMADUN!!!!!!

Salam semua. Sejak 2 3 hari ni banyak blog post kan tentang gambar BANGSA PRIMITIF kat bawah ni. Pada aku BANGSA ni tak sedar diuntung sebenarnyer. Nak sapu rakyat Malaysia kunun. Yang rakyat diorang berlambak merempat kat negara ni apa kejadahnyer. Dahlah peningkatan jenayah sbb BANGSA ni. BANGSA ni dok kat Malaysia bolehlah nak makan. Kalau dok kat INDON tu jangan kata nak keje. Nak makan pun minta sedekah. Memang HARAM betul BANGSA ni....

Ada satu cerita nak kongsikan. Baru ni ada sorang brader datang servis basikal TAKASIMA aku. Dia cakap dia punyelah benci ngan BANGSA ni sebab BANGSA ni main taktik kotor kalau berniaga. Jenis tak ingat dosa pahala. Patutlah BALA BENCANA datang silih berganti. Brader ni dulu ada mini market kat area Puchong. 5 Tahun dia berniaga kat situ. Dari start kedai runcit kecil-kecilan sampailah tahap dia ada mini market dia sendiri. Tak lama lepas tu datanglah BANGSA ni buka kedai dalam kawasan tu. Bukan setakat nak buka kedai tapi nak lingkupkan bisnes orang Malaysia sekali. Cara dia buat brader tu cakap senang je. Satu hari waktu dia takde kat kedai BANGSA ni datang mini market dia sama dengan SORANG Pak Aji yang PAK AJI dari mane ntah. Pastu dia masuk dan pusing je kedai tu dari start pintu masuk sampailah keluar dipintu yang sama. KEPUTUSANNYA???? Seminggu lepas tu takde orang yang datang kedai dia. Sampailah ke 2 minggu ada sorang pelanggan dia call dan tanya kenapa dia dah lama tak buka kedai. Mengucap panjang dia bila orang cakap camtu. Tak lama pastu perniagaan dia lingkup sebab takde orang datang kedai dia. Dan sekarang ni brader ni tengah sakit sebab terpaksa menaggung kerugian akibat perniagaan dia dulu. Pada aku BANGSA ni memang KURANG AJAR!!!! BANGSAT PUNYA INDON!!!!!!

Bahasa aku agak kasar sebab aku dah muak tengok BANGSA ni merempat kat Malaysia.


18 Juri Propesional:

endiem berkata...

Amat setuju..Tak patut di tolong..

kakcikseroja berkata...

inilah namanya BANGSA yang BANGSAT.. bangsat dari segala segi... kecik2 tak nak mati... Datang ke sini, dilayan dengan baik pun.. balasannya memang hampeh!

Kamria berkata...

Tu la dulu aku dok merungut tp x dak orang support aku...pada aku orang M'sia punya kerja lagi bagus pada bangsa tu la... contoh terdekat cleaner kita.... klu k Sue yg cuci toilet atau mop atau kutip sampah...mmg ada kelass tp .... paham2 sendiri la kan... pastu kes buat penambahan rumah aku. Sebelum buat semuanya boleh tp lepas buat itu x boleh ini x boleh... lastt2 bumbung yg dibuat pun senget... hampehhh... klu BANGSA kita yang buat cantik ja.. kemas...satu kes lg.. pekerja taska... boleh compare la kan cara orang M'sia kerja ngan depanya kerja... M'sianya lebih bersih, kemas dan teratur...

~0~ berkata...

banyak kes camni berlaku bang...xsedar dasar pendatang...kekadang kecewa dgn sstgh yang sanggup bagi lesen untuk BANGSA tue berniaga...

Fadh berkata...

hmmm terkedu dalam kelaparan...

Saliza berkata...

Bangsa tak sedar diri ni..Memang tak boleh bagi muka.

Tanpa Nama berkata...

jangan layan je mrka2 yg ada kat sini..nk beli brg jgn jual, tnya jgn jwb mmg x leh wat baik pnya..

Koyuki berkata...

eeeee...tak skeeeee !!!!

Webmaster@Echam berkata...

Endiem,
Koi rase mmg tak payah tolong deme ni. Tapi kerajaan kita masih lagi dgn perangai serumpun diorang. Bendera kena bakor, pastu minta nak naik gaji ke rm800.. ntah apa2.. demand lebih2 plak...

Kak Cik,
Bangsa ni mane reti diuntung..

Kam,
Pasni nama bangsa INDON aku malas nak layan...

Edi,
Tu penyakit bangsa kita. Nak untung cepat. Sanggup jual lesen. Tapi kita kena sedarkan bangsa kita pasni. Jgn bagi muka kat BANGSA iNDON....

Fadh,
Semoga aok tak buka pose pasni.... Hahhaha

Kak Saliza,
Kat umoh koi banyak bangsa ni. Kala ari raye dah mcm kat Jakarta koi rase...

Tanpa Nama,
Betul tu.. Saya sokong!!!!

Koyuki,
Jangan suka ngan BANGSA INDON. BANGSA ni silap2 gaya jenis suka ambik anak dara org. CELAKA!!!!

INTAN RH berkata...

Koi hrp derang ni "insaf".

Cikgu Jang .. berkata...

moh kite pegi serang negara tu.....seranggggggggggggggggggggg

relevan berkata...

Iya pak Echam..panas bangat..loh!..Kue mau boikot cewek2 Indon iyer pak..he he

Dida... berkata...

Salam..

Sabar Echam.. sabar.. bulan2 puasa ni..

LiNda berkata...

salam..

Actually, benda nie dah berkurun terjadi and salahnya kita rakyat malaysia telalu memberi muka . Menjadikan mereka sangat selesa dan bertapak dengan kukuhnya disini .

Mereka terlalu besar dan telah membentuk satu kroni . Bermaharajalela menjadikan sesuatu kawasan adalah tempat mereka .

Salahnya orang kita juga . Mendapat lesen perniagaan, malangnya telah di 'alibaba' kan .

Mendapat peluang rumah rakyat, malangnya disewakan kepada bangsa bangsat ini .

so.. selagi ada 'golongan' pengkhianat seperti ini , selagi itulah bangsa bangsat itu akan terus ketawa dan ketawa dibumi bertuah ini .

maiyah berkata...

salam.. yelah sabar.. moga mrk akan senyap plak pas nih.. tak mau kecoh lagi

Webmaster@Echam berkata...

Intan,
Pada koi diorang ni mmg takkan insaf selagi Malaysia tak tegas dalam hal ni.

Cikgu Jang,
Kala koi sebagai pemerintah, koi usir semua BANGSA ni yang ada kat Malaysia. Yang datang cara HARAM tu lagi ramai kat Malaysia ni dr masuk cara sah. Pemerintah kita ni pun satu. Takde tindakan langsung. Bagi muka sangat ngan INDON ni. Binatang betul...

Abg Syed,
Cheh.. kita jual je cewek2 indon tu kat ladang ternak buaya.

Dida,
Ngeeeeeee :D

Linda,
Saya setuju cakap awak. Semua awak cakap tu mmg jadi kat sini.

Kak Maiyah,
Saya harap camtu jgk tapi reti ke BANGSA yang tak reti bersyukur ni senyap????

Anakkhas berkata...

setuju sangat2. hantar je balik semua. dah takde nanti kita mesti pandai buat kerja sendiri. peluang kerja kita pun dia sebat. Menipu mencuri dah tak haram lagi untuk bangsa nie. BANGSA ANGKUH TAK SEDAR DIRI JADI PARASIT MEMBUNUH.

Rakyat Malaysia Jangan Bagi Muka Lagi.

mazru(9m2mzr) berkata...

org indon ni x leh bg muke,nt dia pijak kepla..

lg satu jgn cepat percaya dgn kata2 dia..bunyi macam beriman sungguh tp tengok lah dia punye kencing sebakul..

mungkin x semua kot org indon yg macam tu,banyak yg buat hal asal dari lombok..org lombok ni kite tengok je baik,tp jage2..

beringat tu lebih baik dari pada menuduh melulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.