Sabtu, Oktober 31, 2009

Ketam Pistol



video

Jumaat, Oktober 30, 2009

Lamborghini Revention

Memang lawa kete ni. Jual ladang sawit 10 ekar pun tak dapat lagi beli.




























Khamis, Oktober 29, 2009

Baik Punya

Baik punya jilat... Macam-macam hal....

video

Rabu, Oktober 28, 2009

Dalam Pencarian (Suzuki GP125)

Semalam Abg Syed ada postkan zaman dia merempit. Aku pun ada gambar zaman aku merempit tapi nanti 10 tahun baru aku postkan. Tunggu gambo tu pudar dulu. Dalam dok berulang alik kerja ni aku dah boringlah naik kereta. Selain dari berjimat dapatlah jugak aku kembali merempit. So dalam dok meninjau-ninjau motor ni, semua motor aku tak berkenan. Tak kena dengan jiwa orang kabo. Aku tengah mencari sejenis motor ni. Motor Jipang. Aku nak beli motor jenis ni pulak. Baru nampak otai. Lagipun motor ni moto klasik. Kalau dulu dalam majalah gila-gila terkenal dengan cerita Jaki Jipang.

Motor Jipang ni nama sebenarnyer Suzuki GP100 dan Suzuki GP125. Kalau dapat nak make up cantik-cantik sama cantik ngan adik aku kat Sibu tu. Hehhehe... Ekzos kasi belah biar bunyi bingit sikit masa tengah tarikkkk.. huhhhh.. Bahagian enjin aku akan crome kan sampai kalau orang takde cermin nak bersikat boleh pinjam cermin kat blok moto aku. Itulah serba sedikit perancangan ganas aku untuk kembali semula ke arena merempit. Mungkin lepas ni aku akan tukar header tu kepada ECHAM JIPANG.... hahahhahah

Selasa, Oktober 27, 2009

Awang Afrika

Sebut je Awang Afrika semua tahu spesis apa ni. Kalau dalam perbualan seharian aku, aku panggil Mat Kicap. Perwatakan kasar serta bersikap agak kurang ajar. Kat kawasan rumah aku banyak spesis ni. Berkeliaran merata tempat sambil berkepit dengan awek melayu. Cantiklah pulak awek melayu tu. Napelah awek melayu tu taknak ngan aku yang encem ni. Mungkin sbb 'awang hitam' tu besar kot.

Aku agak terlambat postkan tentang kes seorang budak yang mati sebab dirogol dan diliwat di Kajang minggu lepas. Budak tu umur 3 tahun tapi kena dera, rogol dan liwat. Aku tak boleh nak bayangkan camnelah seksanya adik tu menahan tujahan 'awang hitam' Sudan tu. Patutnya 'awang hitam' tu untuk mak dia tapi camnelah boleh anak dia yang dapat. Bila baca dan dengar cerita ni buat aku makin bengang dengan orang-orang asing yang berlambak kat Malaysia ni. Aku heranlah kenapa KERAjaan kita ni terlampau berlembut dalam hal pendatang asing ni. Heran aku. Setakat hari ni aku tak dapat lagi hujah yang betul-betul konkrit kenapa dibiarkan pendatang-pendatang asing ni banyak sangat kat Malaysia ni. Kalau setakat datang nak melancong aku setuju tapi kalau dah sampai tahap buat semak memang aku haru.

Sekarang ni kat Malaysia ni dan macam-macam awang ada. Awang Indon, Afrika, Sudan, Nigeria, Bangladesh, Myanmar dan macam-macam negara lagi. Kehadiran diorang ni setakat ni ada yang boleh bantu kita tapi kebanyakkannya menyusahkan kita. Bila plak yer Indon nak ngaku Bangla ngan Awang Afrika dia punya.

Cepat dan Mudah


video

Isnin, Oktober 26, 2009

Falsampah (Updated)

Berbuat baiklah kepada seseorang yang merokok disebelah anda...

Manelah tau itu rokok terakhirnya...



Psstttt: Falsampah ni aku rembat kat dalam paper KOSMO.... haahhahah

Sabtu, Oktober 24, 2009

Subhanallah........


MOSCOW - Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.

Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestan dan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: "Allah ialah Pencipta segala yang ada.".

Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya. - Agensi

Jumaat, Oktober 23, 2009

C.U.T.I

Masa korang baca posting aku ni, aku tengah bersenang lenang makan ketupat daun palas, nasi berlauk ikan aya, kuih akok sambil menghirup secawan kopi panas di beranda sebuah rumah di daerah Pasir Mas. Perghhhh... nikmatnyer bercuti disaat hati sedang gelora dibadai masalah kompeni. Huhhhh.. ayat yang mampu mencairkan kekebalan kesetiaan seorang suami kalau diucap oleh sang awek. Dok gitu Cikgu Fadh... hahhahahah....

Khamis, Oktober 22, 2009

Aku yang sibuk.

Kena uruskan 3 blog, 3 email, 1 yahoo messenger, kena baca 30 blog, kena pergi kantin 3x sehari, kena isi minyak kete, kene pegi bank, repair pc kat klinik, baca paper, tengok TV, sembang-sembang, mandi dan tido....

Banyak jugak keje aku dalam sehari tapi masa bila aku buat keje kompeni. Patutlah aku lepak je kat opis dari semalam. hakhakhak...

Rabu, Oktober 21, 2009

muahhahahhahaha....

Indon-indon... tak habes-habes nak provok rakyat Malaysia. Tak paham aku. Kita gelak jelah kat diorang. Gelak dengan kejam... muahahhahahahhahahahhhah...... muahahhahahahhahahah... muahahhahahahhaa.... muahahhahahahah......





Align Centre























Isnin, Oktober 19, 2009

Dah ok.. Silalah komen

Dah ok lah pulak.... Pening aku tengok blog aku ni. Tiba-tiba je ok plak. So kepada semua geng-geng yang tak boleh komen kat posting ni boleh berbuat sedemikian yer. Aku nak baca apa komen korang semua.

Tolong!!!!!

Blog aku dh macam semput plak. Bila ada posting baru je takde plak ruangan komen padahal kat setting comment dah betul. Tolonglah wehhhhhhh.......

Sabtu, Oktober 17, 2009

S.E.R.A.B.U.T

Dalam seminggu ni kalau tengok mood budak-budak opis gua ni mmg dah menjunam tahap layang-layang takde brek. Masuk keje, muka ada kat opis tapi muka monyok je. Kesian kat diorang ngan diri gua sekali. Gaji sampai harini belum dibayar lagi. Cuba lu orang jeling-jeling kat kalendar kat dinding pondok tu dah bape aribulan skang ni. APA???? Haaaa.. dah 17hb kan. Emm pandai pun lu orang. Aku percaya gaji lu orang konpom dah tinggal hujung-hujung sen je kan. Gua kat sini belum ada tanda-tanda nak dapat gaji lagi. Dah macam-macam tabung gua kikis cuma buat masa ni gua belum try tanyer kedai pajak gadai je lagi. Kot-kot bulu hidung gua ni laku.

Gua kalau nak cerita tentang kehidupan budak-budak kat sini, gua risau ada yang menangis teresak-esak nanti. So baik gua tak payah cerita. Pendek kata sapa yang dah kaya, kalau nak jadi papa sila datang sini. Sejak akhir-akhir ni bila datang keje je, gua ada sikit rase jaki ngan sorang mamat kat opis ni. Gua tak tau dia spesis apa. Gua rase gaji dia 8 jutalah sebab tadi dia sound gua taknak support dia buat keje. Keje-keje jugak beb tapi kalau dalam poket ada RM2.60 kejadahnyer gua nak drive pegi supplier kat kelang. Nanti sampai pondok tol takkan hensem macam gua nak hulur bulu hidung sambil sengih kot. Haru betul gua pikir mamat ni. Nama je senior Exekutip. Hari-hari gua pening skang ni. Pagi tadi check ngan doktor dia advice gua pakai teropong dah ni. Mata gua dah rabun plak. Dah ditarik lagi satu nikmat yang ada pada gua. Gua redha....

Jumaat, Oktober 16, 2009

Takde idea ehhhh....

Macam pernah ku tengok cogankata ni tapi dimana yaaaaa....

Khamis, Oktober 15, 2009

Bila Setan Mula Berbisik

Bangun tido - Tekak rase nak makan sarapan pagi Mc D.

Tengahhari - Tekak nak makan plak KFC dengan nasi beriani gam.

Petang - Tekak boleh plak bercerita nak pekena roti jala dengan cendol pulut.

Malam - Tekak cakap kalau makan Nasi Kukus Ayam Berempah mesti gempak.

Time nak tido - Sedapnyer kalau pelahap burger ayam time ni.....

Jawab aku: Woi setan selera makan, kalau nak merasuk aku pun tunggulah kompeni ni bayar gaji aku dulu. Dah-dah.. pegi jauh-jauh.. syoh-syohhhh......

Rabu, Oktober 14, 2009

World Press Pictures Collection of the Year 2009

Aku tersentuh tgk gambar-gambar ni. INGAT kawan-kawan.. seandainya kemerdekaan yang kita ada ni tak dijaga dengan sepenuh hati, semangat dan kudrat kita tak mustahil anak, cucu dan cicit-cicit kita nanti akan jadi macam ni. Sama-sama kita renungkan......








Selasa, Oktober 13, 2009

Bila monyet pun SAYANG anak

Kes buang anak dah macam kes buang sampah aku tengok skang ni. Pemikiran golongan buang anak ni dah lebih dari sekor labi-labi. Buat projek pastu ada hasil campak je dalam mane2 tong sampah. Perangai dah kalah arab jahiliyah. Arab jahiliyah tupun hanya bunuh anak perempuan. Golongan jahiliyah zaman ni semua dia bunuh tak kira lelaki perempuan. Apa nak jadilah. Kes terbaru sumbat anak dalam handbag. Aduhaiiiiii... kalaulah dapat orang yang buang ni cuba kita sumbat dia dalam beg baju. Bagi dia rase seksa ke tak. Aku orang camni mmg aku cakap ngan diorang binatang pun sayang anak tau. Cuba tgk gambar kat bawah ni.










Isnin, Oktober 12, 2009

B.O.S.A.N

Arini datang keje dalam mood separa sedar. Atau lebih tepat ikut bahasa pasar budak-budak punk gua malas. Malas atas beberapa sebab yang boleh membuatkan jantung serta pale otak aku mengecut tahap perah ampas kelapa. Makin hari aku makin bosan serta jelak nak datang keje. Dalam masa dok datang keje ni aku juga sedang ligat cari kerja lain. Ada sesapa tak minat nak beli kompeni aku ni?????

Jumaat, Oktober 09, 2009

Tanya Sama Hati

Teringat masa zaman kecek-kecek dulu. Nama awek tu Asmahani bt Shafie. Anok pegawai Felda. Sekarang ni koi dok tahu mene dia duduk. Lost kontek orang kabo. Sesapa yang kenei dia nnt msg kat no koi yek... hehhehehe...

Khamis, Oktober 08, 2009

Jom Ngeteh....

Lepas gua paparkan no tepon gua selang tak lama lepas tu macam2 no masuk kat henpon gua. Ada yang tanyer gua sapalah, ikut parti tupperware manalah, keje kat manalah, nak tambah bini ke tak lah cuma org courts mammoth je belom kol gua tanyer nak tambah hutang ke tak. Tapi gua tertarik dengan satu msg ni.

"Askm. echam ke ni, jom ngeteh".

Gua panik dan baca msg ni dekat 300 kali sambil pale otak gua ligat pikir sapa yang berani-berani sempoi ajak gua ngeteh ni. Gua cuba check2 no tepon yang ada tu kat google komputer opis gua tapi google boleh sound gua plak. Cakap gua salah channel nak check no phone. Suhu badan gua pun dah naik masa tu. Bengang punya pasal. Apa hak google nak sound gua. Tiba-tiba gua ada keje yang lebih penting setelah dapat panggilan dari akak kantin. Dia kabo skang ni waktu rehat. Bila makan tu gua lupa semua benda.

Bila tiba hari petang, gua lepak lagi kat kantin sambil pekena air kosong dgn maggi goreng. Dalam dok layan aroma cili giling gua check semua msg kat HP 3g yang tak berapa nak G gua. Gua terbaca lagi msg tadi. Lepas makan maggi gua pecut ke opis capai tepon atas meja bos gua. Gua sengih sorang-sorang sambil pale gua dah fikir malam ni gua akan mengeteh sambil hilangkan boring dok sorang2 kat rumah.

Panggilan gua dijawab, gua sayu kerana rodong koi ni ada di Kuantan. Hati gua kecewa, jiwa bagai dikerat2 kerana malam tu gua terpaksa layan TV kat rumah sorang-sorang. Hilang segala impian untuk mengeteh malam tadi. Pagi ni tekak gua tiba-tiba nak rase teh tarik. Gua pegi ngeteh dulu..... Sudilah baca pantun 2 kerat gua yang gua migrain nak cipta pantun ni.

Air sirap air cincau
Gua chowwww.....

Rabu, Oktober 07, 2009

Batman & Superman???

Airport security: What is your Name?


Traveler : Batman


Airport security: Your Real Name; Please?


Traveler : Batman


Airport security : You Think You are funny. What is you name?


Traveler : Batman


Airport security : OK. Your Family Name?


Traveler : Superman


Airport security Gave the traveler a slap on the face. Taken him to detention room.


Until they saw the passport


-

-

-

-

-

-



Selasa, Oktober 06, 2009

Sejenak Mengenali Follower

Tag ni diwujudkan oleh aku sendiri untuk para follower dan pengomen-pengomen setia setiap posting aku. Tujuan aku adalah amat murni, penuh hensem serta bergaya gagah perkasa iaitu aku nak mengenali para follower aku dengan lebih dekat. Sebelum korang jawab tag ni aku akan jawab dulu. Selamat mengenali siapa aku.... hohohohoho....

Nama Penuh:

Effendy Hanisham Bin Ab Halim

Nama Panggilan:

Echam, sham, hanisham dan Curut Jr

Asal:

Jerantut, Pahang

Umur:

30 tahun

Status:

Married but available (M.Ba).... muahahhahaha. Anak dah 2. Dua-dua lelaki.

Pekerjaan:

QRE Executive.

Contact no:

012-2472467 (Untuk sesiapa yang berani bagi sahaja)

Email / YM:

hanisham79@gmail.com / marveles_jingga (sapa nak add boleh add pastu jangan lupa BUZZ aku)

Hobi:

Memancing (sapa yang ada port baik boleh call aku). JOM MANCING!!!!!!!!

So apa lagi.. jawab ler tag ni. Aku tujukan pada semua follower aku.... hahhahahha....

Isnin, Oktober 05, 2009

Masa Gua Kecik

Kasi rehat sikit emosi dari pikir Indon.

- Aku membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse , Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

- Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat sebelah.

- Program minum susu di sekolah. Nak galakkan budak2 time tuh minum susu. Sekotak 30 sen jek time tu. Tiap-tiap bulan aku beli 2 3 kotak.

- Cikgu-cikgu kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu pukul tapak tangan kan? Kini, kalau bini aku beli pembaris tu tahan 2 3 hari je. Pastu mesti kena patah ngan budak2 Pra. Agaknya mak bapak diorang phobia kot dgn pembaris kuning ni.

- Semangkuk mi sup ke, mihun sup ke 30 sen jek kat kantin.

- Time sekolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal laaa...

- Pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum dan main TIKAM....

- Kalau kat sekolah agama waktu petang main polis sentry, kejar-kejar duduk dan galah panjang.

- Rancangan TV paling aku suka cerita BJ and the Bear, Airwolf dan Knight Rider. Kadang-kadang layan The 6 milion dollar man dan the bionic woman.

Ahad, Oktober 04, 2009

Nak SERANG lah PULOKKK!!!!!!!!!

Ramai yang komen positif tentang posting aku sebelum ni. terima kasih atas teguran kalian. Semua komen2 tu aku publishkan dan takde satupun yang aku delete. Dalam dok mendengar berita kematian demi kematian akibat gempa bumi di Padang Indonesia ni aku tersentak dengan berita kat TV3 yang aku dengar tu. Aku malas nak cakap banyak sebab aku benci sangat-sangat dengan bangsa INDON ni. Korang baca jelah kat sini. HAPRAK diorang ni. BANGSAT betul... Nak datang Malaysia ke???? Datang jelah. Orang Malaysia ni kan lembik. Datang je. Bawak jelah buluh runcing korang tu. Pastu kita tengoklah ye nanti camne.......

Haaaaa... korang nampak kan. Betul tak kenyataan aku kat posting sblm ni. Aku tegaskan lagi sekali tolong diorang ni ibarat lepaskan ANJING KURAP tersepit. Dahlah berkurap pastu gigit orang. Yang kena gigit tu pulak bukan setakat luka kena gigit malah dapat kurap anjing tu sekali.

Untuk yang masih ada kat Malaysia ni kalau masih ada yang nak menolong geng-geng korang kat sana baca elok-elok kenyataan aku ni. KEDATANGANMU TIDAK DIUNDANG,JIKA RAGU SILA PULANG (Meminjam cogankata dan motto Gerup Gerak Khas ATM)

Khamis, Oktober 01, 2009

Gempalah PULOK!!!!

Haaa.. malam semalam bila koi bukak je TV koi dengor ada jadi gempa bumi kat Padang, Indonesia. Setakat koi menulis blog ni koi tok tahulah pulok berapa dah angka korban harini sebab balik tadi koi terpa laptop je bukan terpa TV nak tgk berapa yang mati sebab sakit hati koi masih tebal lagi kat geng-geng indon ni. Koi anggap itu semua sebagai dugaan dan peringatan kepada kita dan BANGSA tu supaya kena lebih beringat dengan bencana yang Allah turunkan tu.

Sblm ni koi ada nulis pase org Indon bawok buluh runcing nak sweeping orgMalaysia yang diorang panggil Maling-sia. Kesnya diorang cakap tarian PANDET tu diorang punya dan kita mencuri budaya diorang. Maling dalam bahasa indon dimaksudkan sebagai pencuri. Dalam beberapa blog yang koi baca malam ni ada sebut yang Presiden SBY ada merayu bantuan dari negara-negara jiran terutama Maling-sia untuk bantu diorang berhadapan dgn bencana alam tu. Kat sana sekarang ni mesti ramai rakyat dia tgh duduk bawah kanvas kan sbb rumoh dah habeh hancur lebur dek bencana yang datang.

PESANAN koi kepada rakyat indon kat sana.... Buatlah pondok buruk wokme dengan buluh runcing tu sementara ada rezeki nak buat rumah baru. Sambil-sambil tunggu bantuan tu jangan lupa yek kalau ramai-ramai pakat menari PANDET. Kalau boleh menarilah sampai jadi PANDIR. TAPI janganlah mengada-ngada suruh Negara MALING-SIA ni yang hantar bantuan. Wokme kat sana kan dah ada SKUAD SWEEPING. Ape kejadohnyer nak minta bantuan dgn org MALING-SIA lagi. Buat jelah sendiri. Bila time senang berlagak macam tak ingat dunia. Bila dah nak MAMPUS tau pulak cari org lain minta bantuan. Itulah sebab koi cakap BANGSA INDON ni satu BANGSA yang tak reti di UNTUNG. Tolong diorang ni ibarat lepaskan ANJING KURAP tersepit. Dahlah berkurap pastu gigit orang. Yang kena gigit tu pulok bukan setakat luka kena gigit malah dapat kurap anjing tu sekali.

Out Stesen.......

Arini out stesen ke JB sebab kena layan kerenah Customer yang beli kereta Exora. Tulah, yang bongok sangat beli kereta tu awal-awal sapa suruh. Kan dah problem. Len kali kalau nak beli, belilah selepas setahun kereta tu keluar. Barulah takde poblem. Aku pegi pagi balik petang sebab problem picisan je. Membazir je kalau tido kat sana. Lagipun pegi ari Khamis. Kalau pegi ari Jumaat mau aku berpeleseran dengan secretary sulit aku kat Danga Bay Sabtu ngan Ahad nanti. Napelah tak kena pegi hari Jumaat kan :((
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.