Selasa, Oktober 19, 2010

Bunyi HON

Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’…

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…

Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang.


? 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI”
?
2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
?
3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
?
1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
?
2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”
?
4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>



TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

10 Juri Propesional:

fikaryna berkata...

hahaha..betul2..yg last 2 ada dgr lori tilam bunyikan..

akuanakpahang berkata...

Mmg byk makne HON nei paling naya kalau bawak kete tak berhon jadi org bisu silap kena langgor naya aje :)

relevan berkata...

Koi tak suka Hon..tapi koi suka HONDUA.. :)

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

koi main blasah jer hon..
jumpa kwn ke,marah ke drebar lain ke..bunyinya sama jer..huhuhu

cemomoi berkata...

koi punya hon moto tak kuat, tak brapa nok dengo jadik tak ander maknanya

Insan Marhaen berkata...

kalau nak memotong pun bunyi 1X hon pendek gak..

Don Balon berkata...

kahkah..betul sesangat tu..

Jejaka Desa berkata...

Dulu pernoh koi letok hon lori pade moto.Menggelupur rodong depan weh..

CekWa berkata...

betul jugak ek!

ummu berkata...

Salam Echam;
akak kalu dengar hon yang tilam2 tu ok lagi tapi kalau hon yang nak marah orang tu,mulalah gabrah.tapi suami akak jenis tak suka hon walaupun terserempak kawan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.