Jumaat, November 19, 2010

CELCOM yang BERUK

Dah 2 hari tak boleh nak online guna BERUKBAN CELCOM. Ni pun online guna streamyx kat opis. Bukan sekali dua macamni tapi dah berpuluh kali sejak menggunakan perkhidmatan BERUK CELCOM dalam masa 3 bulan. Bukan taknak komplen tapi dah banyak kali asek bagi jawapan yang sama je. Last tepon ke CARELINE malam tadi. Bercakap dengan seorang Apek yang tak berapa fasih berbahasa Melayu. Ape ke gila letak orang tak fasih bahasa melayu kat Line yang pengguna pilih bahasa melayu. Masalah kawan ialah tak boleh nak masuk bila buat connection. Bila kawan 'search network' jawapannya ada kat bawah. Kawan pun teponlah ke CARELINE BERUK ni. Bercakaplah dgn Apek yang 'fasih' bahasa melayu tu. Ada dua benda yang mengecewakan. Apek tu mulalah suruh kawan restart laptop pastu masukkan balik MODEM BERUK tu. Hasilnya sama. Pastu dia suh bukak 'setting' dan tukar setting tu kepada 'GPRS & EDGE only'. Apa punya bahalol tak taulah CELCOM BERUK ada staff camni. Kalau setakat aku bayar CELCOM BERUK ni RM68 sebulan semata-mata aku nak guna GPRS & EDGE ONLY yang lembab macam kura-kura yang dah masuk usia senja tu apa kejadahnyer. Lepastu bila aku tanyer kenapa line 3G tak boleh pakai dia cakap 'MUNGKIN' line 3G tengah problem. WTF Man, lu duduk kat 'front line' lu boleh cerita 'mungkin' dgn gua. Pastu yang paling mengecewakan ialah bila kawan tanyer bila nak ok? Tau apa dia jawab. "Incik guna dhullu, nati selepas 24jam kalo tidak OK Incik kasi telepon sini dan kami akan buat aduan yang line problem... Tiba-tiba telinga kawan panas. Tadi cakap mungkin line 3G problem. Skang ni cakap lepas 24 jam baru nak buat report line problem. Apa kes ni CELCOM oiiiiii. Lu nak mainkan gua ke??? Cadangan dia suruh kawan guna je GPRS & EDGE tu.

Kesimpulan:

1) Hanya muka depan GOOGLE je boleh bukak selepas tunggu 5 minit bila guna pilihan GPRS & EDGE. Yang lain-lain hancusssssssss....
2) CELCOM mmg BERUK.

2 Juri Propesional:

Temuk berkata...

Salam ECHAM

Golongan pengguna di negara kita ni memang asyik selalu dipermainkan para pemberi perkhidmatan. Tak kira perkhidmatan apa dan syarikat apa pun. Belum pernah pula dengar kita boleh bersatu dan boikot. Barangkali sebab itulah mereka boleh terus ranggi.

akuanakpahang (AAP) berkata...

Salam rodong - kawan punya BB ptg nie buat hal juga. Dpt lain tapi x boleh bergerak nasib ada org nak bersedekah lain streamyx free nie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.