Rabu, Disember 08, 2010

Tok Kadi Haprak

Di sebuah majlis akad nikah, pengantin lelaki bernama Hassan (budak jaga lembu - bukan nama sebenar) :
Kadi : Hassan...
Pengantin Lelaki : Saya ustaz...
Kadi : Dengar baik2x ya Hassan... ."Aku nikahkan akan dikau dengan si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiii"
Pengantin Lelaki : "Aku terima nikahnya si Polan binti si Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiiii"
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi pertama)
Saksi Pertama : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi kedua)
Saksi Kedua : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi ketiga)
Saksi Ketiga : errrrr... .lontaran suara awak tidak jelas... saya tak dengar apa yg awak cakap... . pitching berterabur ke laut... keluar acuan terus,jiwa awak kosong... takde feel... . low note tak sampai, high note awak pulak... takde kawalan..sepatutnyaa ditahan... kasi sustain... falseto lemah... improvisation R&B awak tak menjadi... bughok bebenorr bunyinyee... .teknik ramify pun tak mantap... bunyi macam orang nak berak jerr... . satu jer yg saya suka... awak ade ciri2x seorang pesona bintang! awak boleh lebih berjaya sekiranya melakukan yg lebih terbaik!!!

Keh keh keh..... Nasib baik masa aku nikah tak kene camni. Kalo tak masuklah Metro keesokan harinya. TOK KADI meroyan sbb kene kerengga. kahkahkah....

6 Juri Propesional:

Ieda Al-Habsyi berkata...

hehhehe! sabo je lah :)

kakcik berkata...

Tok Kadi ke saksi yang meroyan tu? ;-)

jedi berkata...

hahahha....snegal....dia ingaf Af ape....

ozzy berkata...

salam..

parah kalau mcm ni hehe..

eelobor berkata...

kopem pengsan kalu kena kat aku

Sharinginfoz berkata...

hmmmm pengaruh le ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.