Selasa, Februari 28, 2012

Kenapa pentingnya medical card

1. Jika saya masuk hospital, mampukah saya membayar bil hospital. Saya mungkin dapat mengelak hutang kereta,rumah, kredit kad, etc..tetapi jika doktor memerlukan duit untuk rawatan, saya tiada pilihan, saya perlu menyediakannya serta merta.

2. Jika saya masih bekerja, syarikat akan membayar kos perubatan saya. Bayangkan jika saya dah pencen selepas umur 55 tahun. Bermula umur 56 tahunlah saya akan sakit dan syarikat tidak lagi akan membayar kos perubatan saya. Jika saya tunggu sehingga umur 56 tahun baru saya nak memilikinya, saya bernasib baik jika saya masih sihat. Itupun, saya perlu membayar premium yang sangat tinggi.

3. Saya tidak tahu bila saya akan sakit dan semua orang tidak mahu sakit. Tetapi, kenapa ramai orang di hospital? Mereka datang ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan saya munkin salah seorang daripadanya suatu hari nanti.

Bagi mendapatkan keterangan lanjut berkenaan Medikal Kad AIA AFG Takaful anda boleh hubungi saya.

Hanisham Ab Halim : 012-2472467 / 013-3563047

Hanya 1 KAD diperlukan untuk perlindungan 1 KELUARGA

2 Juri Propesional:

ummu berkata...

salam Echam,apa khabar?
medical card memang penting buat zaman sekarang.
bagi kawan2 yg belum ada, elok benar mendapatkannya segera.

Mazru Majid berkata...

terima kaseh atas info bergune ni cham..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pesanan Penaja

Terima kasih kerana melayari ECHAM.COM. Segala apa yang disiarkan dihalaman ini adalah pandangan penulis semata-mata. Jika terdapat sebarang kekurangan sila abaikan.